• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Obtoženi volk
V nedeljo, 9. decembra smo prisostvovali zaslišanju volka, ki mu sodijo zaradi krvoločnega zločina, ki se je zgodil v babičini hiši. Enodejanko Žarka Petana Obtoženi volk sta režirali znanka ambruškega odra Maja Tratar in novinka Ksenija Muhič. "Precej težko je dobiti dobro igro za nekaj vmes med otroci in mladino. Igra Obtoženi Volk je bila nama z Majo všeč, tako, da sva hitro začele razmišljati o igralcih. Pri zbiranju igre smo gledale tudi na to, koliko igralcev je potrebnih in kakšno je razmerje med fanti in dekleti, saj je fante precej težje privabiti k igranju", razlaga Ksenija. Pravi tudi, da je bilo nekaj igralcev povsem novih, nekaj pa jih je izkušnje z igranjem že imelo.


Kot del igralske zasedbe je v vlogi porote v celotno dogajanje na odru vpleten tudi Otroški pevski zbor Ambrus, ki med samo zgodbo, tako kot nekateri igralci, sodeluje s petjem. Že pred samim začetkom sta se namreč režiserki dobili z vodjo zbora Moniko Hočevar, ki je uglasbila in priredila skladbe. "Z Majo naju je zelo veselilo, da so bili nekateri igralci brez problema pripravljeni zapeti tudi solo", pripoveduje Ksenija. Vaje so potem potekale po sklopih, saj nekateri igralci med tednom niso bili na voljo, proti koncu vaj pa se je igralcem pridružil še pevski zbor in tako je igra dobila končno podobo.

Da so ustvarjalci Obtoženega volka z odzivom zelo zadovoljni ni nič presenetljivega, saj je bilo na premieri prav dobro slišati glasno navdušenje obiskovalcev. Mogoče je razlog tudi v nekoliko drugačni zamisli same uprizoritve z vključitvijo glasbe in pevskega zbora, vsekakor pa so se mladinci zares potrudili in nadaljnja igralska kariera na ambruškem odru jim prav gotovo ne uide.

Tukaj pa si lahko ogledate kratek povzetek predstave.