• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Srebrni jubilej Kulturnega društva Ambrus
V soboto 8. Oktobra 2016 je v Ambrusu potekalo slovesno praznovanje 25-letnice delovanja Kulturnega društva Ambrus. Praznovanju so se pridružili tudi številni člani naših kulturnih društev, ki so ta dan prisostvovali tradicionalnemu srečanju kulturnikov občine Ivančna Gorica.

Ta dan je za člane kulturnih društev pripravila Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica izobraževalne delavnice na temo organizacije prireditev. Vrhunec dneva pa je bila večerna slovesnost na kateri so člani domačega kulturnega društva obeležili srebrni jubilej. V programu so se prestavile vse sekcije društva, ki so dokazale na kako visokem nivoju deluje ambruško kulturno društvo, ki s svojim 25-letnim delovanjem dokazuje svojo povezovalno vlogo in vlogo nosilca družabnega življenja v kraju.

Ob tej priložnosti je zbrane v dvorani kulturnega doma v Ambrusu nagovoril tudi podžupan Tomaž Smole, ki je v imenu župana Dušana Strnada društvu podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače.

25let


Vodja Javnega sklada za kulturne dejavnosti, območna izpostava Ivančna Gorica, Simona Zorko, je društvu podelila plaketo ob petindvajsetletnici delovanja. Skupaj z Zvezo kulturnih društev občine Ivančna Gorica so se ob tej priložnosti zahvalili tudi Martini Hrovat, dolgoletni predsednici društva, ki je članica društva od samega začetka in z vso skrbnostjo ter pozornostjo skrbi za dobro delovanje društva in njegovo sodelovanje, tako v domačem okolju, kot tudi širše. Prav v jubilejnem letu je vodenje društva prevzela nova predsednica Maja Tratar, ki se je ob tej priložnosti zahvalila svojim predhodnikom in izrazila zadovoljstvo, da danes v društvu aktivno sodeluje vrsta mladih članov in članic. Društvo je podelilo pohvale za prizadevno delo štirim članicam, Špeli Zupančič, Manci Hočevar, Poloni Hrovat in Moniki Hočevar.

Program, ki so ga pripravili člani in članice domačega društva sta dopolnjevali tudi dve domači umetnici, kiparka Marjeta Baša in slikarka Pavlica Jakopič, ki sta ves čas prireditve ustvarjali kar na odru. Zaključek večera pa je minil v znamenju druženja za dodaten smeh in dobro voljo pa je poskrbel še poseben gost, humorist Sašo Hribar.