• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Odmevala je pesem
V Ambrusu je bila na sobotni večer, 22. novembra, v zraku glasba. Iz dvorane Kulturnega društva Ambrus se je slišala pesem, ki je navdušila občinstvo.

Moški in mešani pevski zbor Ambrus sta pripravila letni koncert, s katerim so se pevci in pevke želeli zahvaliti vsem, ki jim kakorkoli pomagajo.

Zbora sta se pod vodstvom Cirila Hočevarja predstavila vsak s šestimi pesmimi. Moški zbor, ki se je zahvaljujoč prispevkom donatorjev predstavil v novih oblekah, je odpel pesmi Slovenec sem, O kresu, Moj deklič, Kaj bi te vprašal, Vasovalec in Ko b' sodov ne b'lo. Ubrani moški in ženski glasovi so prepevali pesmi Slovenska dežela, Brez besed, Vipavska, Nabucco (odlomek iz tretjega dejanja opere), Rezijanska in Dajte, dajte.

Da je glasba doma v Ambrusu, so pokazali tudi mladi instrumentalisti: Monika Hočevar (violončelo, klavir), Tjaša Hočevar (klavir), Nace Zupančič (trobenta), Manca Hočevar (kljunasta flavta) in Špela Zupančič (klarinet).

Za uspešnima zboroma so neštete vaje in dnevi druženja. Njihovo zgodbo tvorijo številne majhne zgodbice, ki danes mnogim na usta izvabijo smehljaje in v misli prikličejo lepe spomine. Po stopinjah nastajanja zborov je občinstvo popeljal Mitja Hren, za smeh pa sta poskrbela Robert Bradač in Sašo Tratar.