• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Prva samostojna likovna razstava Pavlice Jakopič
V soboto, 11. junija 2011 ob 19. uri, je potekala otvoritev prve samostojne likovne razstave Pavlice Jakopič »Pauline«, ki jo je pripravila v sodelovanju s Kulturnim društvom Ambrus, v sklopu dogodkov ob 20-letnici društva. Galerijo na prostem, na domačem vrtu avtorice, si je bilo moč ogledati tudi v nedeljo, 12. junija.

Pavlica se je rodila v vasi Čadraže pri Šentjerneju, pred 30imi leti pa sta z možem, ki je prek Lovske zveze poznal ambruške kraje, kupila parcelo na Starini v Primči vasi. Tako je Pavlica po poroki zapustila svojo rodno vasico ob reki Krki, kjer se je tako rada igrala kot otrok, in se preselila na kamnito in poraslo Starino, lučaj oddaljeno od Primče vasi pri Ambrusu.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 21.06.2011
Razstava keramike
Kulturno društvo Ambrus in likovna sekcija vas na predvečer Dneva državnosti in naše krajevne skupnosti, to je v petek 24.06.2011, od 18. Ure dalje vabi v OŠ Ambrus, da si ogledate letno razstavo keramike, ki jo že petič pripravljajo člani ustvarjalnih delavnic z glino za sezono 2010/2011, pod mentorstvom Marjete Baša, kiparke in oblikovalke keramike. Letošnja rdeča nit razstave so mačke.

Vljudno vabljeni.

Objavil: Matej, dne: 16.06.2011
Krajevni praznik
Krajevna skupnost Ambrus in Kulturno društvo v sodelovanju z ostalimi društvi, vas lepo vabimo tudi letos, na predvečer krajevnega in državnega praznika, to je v petek, 24.6.2011, na igrišče v Ambrus, na krajšo kulturno slovesnost in tradicionalni golaž, letos že 21.

Program bomo pričeli ob 20.30 uri.

Objavil: Matej, dne: 16.06.2011
Samostojna likovna razstava
Prisrčno vabljeni na otvoritev samostojne likovne razstave Pavlica Jakopič "Paulina" v soboto, 11.6.2011, ob 19:00. Galerija na prostem bo postavljena na domačem vrtu avtorice STARINA - Primča vas 8a, 1303 Zagradec.

V primeru slabega vremena dogodek odpade in bo organiziran ob drugem primernem času.

Objavil: Matej, dne: 06.06.2011
Praznovanje ob 20-letnici delovanja Moškega pevskega zbora Ambrus
V soboto, 7. maja 2011 se je v dvorani kulturnega doma v Ambrusu zopet prepevalo; 20-letnico delovanja je namreč s slavnostnim koncertom obeležil Moški pevski zbor Ambrus.

Koncert se je pričel s smehom, in sicer s skečem Zadnja vaja pred koncertom. Nato pa so na vrsto prišli slavljenci s svojim razpoznavnim repertoarjem. Njihova izvedba pesmi Slovenec sem, Oj Triglav, moj dom in Na vrtu, so ambruškemu občinstvu že dobro poznane, pa vendar še vedno marsikomu sežejo v srce. Slovenske ljudske in umetne pesmi so tudi tiste, ki že vrsto let predstavljajo večino repertoarja zbora. Ambruški pevci tako svoje znanje, sposobnosti in ljubezen do petja že 20 let kažejo na najrazličnejših proslavah, koncertih, pevskih revijah ter drugih priložnostih.Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 15.05.2011