• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Čak, nori so! Pa so res?

Ko se je v Ambrusu rodila ideja o celovečernem filmu smo mislili, da je to na meji verjetnega in da so mogoče res malo nori. Ekipa je z navdušenjem razlagala o podvigu, ki je pred njimi. Med poletnimi počitnicami se je pričelo snemanje in s projektom je živela cela dolina. Po ulicah so krajani z nasmeški na obrazih spremljali, spodbujali in bodrili filmsko ekipo. Ko se je poletje prevesilo v jesen smo že vsi nestrpno pričakovali in spraševali kdaj? Končno smo dočakali dan, ko bomo lahko na velikem platnu spremljali zgodbo, katero smo tako nestrpno pričakovali. Prvo uprizoritev smo lahko videli prav na dan slovenskega kulturnega praznika. Dvorana se je polnila, kamere so bile postavljene in ko je napočil čas, nam je zagodla tehnika. Mi smo neustrašni in smo ukrotili tudi njo. Nekaj minut čez osmo uro zvečer smo zaslišali zvok znanih glasov in na velikem platnu zagledali znane obraze. Polna dvorana se je z navdušenjem vživela v film in neizmerno uživala.


Podvig, ki je na dan kulturnega praznika napolnil ambruško dvorano je nastal pod okriljem Kulturnega društva Ambrus, Otroške dramske skupine. Vse zasluge, da se je projekt prevesil z norega v genialno ima Sašo Tratar, ki je idejo speljal do realizacije. 


Film govori o odnosu mularije z vikendašem, ki jim postavlja svoja pravila. Scenarij in režija je filmski prvenec Saša Tratarja.

Kamero sta prevzela Tomaž Šantl in Hanna Jüta Kozar, Tomaž Šantl se je podpisal tudi pod montažo. Odlično glasbo, ki je filmu vdihnila pristno domačnost je posodil lokalni glasbeni umetnik Boštjan Uršič, ki ga bolje poznamo pod umetniškim imenom Hanibal.


V ambruški dolini smo dokazali, da znamo premikati meje verjetnega in mogoče še tako nore ideje se lahko prevesijo v genialne stvaritve. Za vse, ki se sprašujete ali bomo lahko priča podobnemu projektu, naj vam razkrijem, da se šuštlja o nadaljevanju...


 KD Ambrus

Maja Tratar


Objavil: Matej, dne: 11.02.2020
Čak, nori so!
KD Ambrus predstavlja celovečerni mladinski film ČAK, NORI SO v izvedbi  Otroške dramske skupine  Ambrus.

Predpremiera: sobota, 08.02.2020 ob 20:00ih. Po predpremieri koncert rock skupine Astrid Lindgren

Premiera: nedelja, 09.02.2020 ob 17:00ih

KD AMBRUS predstavlja prvi celovečerni mladinski film z naslovom ČAK, NORI SO

Film je komedija -  parodija, ki govori o odnosu mularije z vikendašem, ki jim postavlja svoja pravila. Scenarij in režija je filmski prvenec Saša Tratarja, ki ga je ustvaril skupaj z Otroško dramsko skupino Ambrus. Kamero sta prevzela Tomaž Šantl in Hanna Jüta, Tomaž Šantl pa se je podpisal tudi pod montažo.Objavil: Matej, dne: 05.02.2020
Kulturni praznik v Ambrusu

Lepo vabljeni na dogodke ob kulturnem prazniku.
Še posebej nas veseli, da bo naše društvo zelo aktivno in prisotno ob tem našem največjem kulturnem prazniku.
Več podrobnosti v prihajajočih dnevih.

Vabljeni!


Objavil: Matej, dne: 02.02.2020
Obvestilo izvršnega odbora vsem članom KD Ambrus
Letošnje leto je v KD Ambrus volilno leto.  Na skupščini , ki bo potekala 29. 2. 2020, bodo potekale volitve. Izvolili bomo nov izvršni in nadzorni odbor ter častno razsodišče. 

Izvršni odbor je pričel z evidentiranjem predlogov za vse organe KD Ambrus, zato pozivamo vse člane, da podajo  predloge za imenovanje v organe društva. Vsak član ima pravico imenovati sebe ali koga drugega.

Svoje predloge lahko posredujete tajnici društva Alenki Mohorčič na elektronski naslov alenka.godec2@gmail.com

Izvršni odbor KD Ambrus
Predsednica: Maja Tratar


Objavil: Matej, dne: 29.01.2020
Poletne delavnice 2019
Mladinska skupina Kulturnega društva Ambrus je tudi letos pripravila Poletne delavnice in varstvo za otroke, ki so potekale od 8. do 12. julija. Ponovno so se odvijale pri lovski koči Ratenca, ki je tako zaen teden postala drugi dom za kar 67 otrok in 21 animatorjev.

Ponedeljek je bil spoznavno obarvan. Ker so bile tema letošnjih delavnic živali, so bila z njimi povezana tudi imena skupin, v katere so bili razdeljeni otroci: Vesele bibe, Veseli kužki, Smrdljivi dihurji, Požrešne želve, Zdravi komarji in Mrtvi polhi. Imena so si otroci seveda izbrali sami, okoli njih pa si je vsaka skupina izmislila tudi zgodbo, jo izdelala na plakatu in popoldne predstavila ostalim.Nastale so zares izvirne zgodbice, ki so poslušalce vsekakor pritegnile.

Skozi teden so otroci obiskali različne delavice. Na ustvarjalni delavnici so izdelovali slike iz semen in naravnih materialov, na glasbeni so spoznali inštrument violončelo ter prepevali ob spremljavi kitare. Mlajši otroci so uživali na plesni delavnici, starejši pa so se preizkusili v vlogi novinarjev ter sestavili besedila za knjigico vtisov. Na kuharski so starejši pripravili kosilo – odlične tortilje –, mlajši pa slastne sladice, s katerimi so zadnji dan razveselili starše. Na lutkovni so ustvarjali živali iz papirja, kartona in različnih dodatkov, na delavnici gozdno potovanje pa so spoznavali sledi živali in drevesa.

V prilogi se nahaj tudi brošura delavnic v kateri najdete slike ter opise tematskih sklopov.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 21.01.2020