• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Pustno rajanje v Ambrusu
Na pustno soboto, 25. februarja, se je dvorana Kulturnega doma v Ambrusu spremenila v pravo zbirališče maškar vseh vrst, velikih in majhnih, od blizu in daleč. Potekalo je namreč tradicionalno pustno rajanje, ki ga domače kulturno društvo prireja že vrsto let.

Prve pustne šeme so prišle že ob treh popoldne, ko smo pričeli s pustnim rajanjem, prav kmalu pa jih je bila cela četa. Med nami so bile najrazličnejše živali, princeske, indijanci, junaki iz risank in še mnogi drugi. Nasmejane in klepetave maškare so veliko plesale in se lovile, vmes popile še kozarec soka in se posladkale s slastnimi krofi, nato pa spet razigrano skakale naokrog. Bilo jih je zares veliko, zato je bil izbor najboljših mask še toliko težji. Marljive čebelice, ki so budno spremljale dogajanje in se zabavale z ostalimi pustnimi šemami, so pripravile tudi različne igre ter tako animirale otroke. Pravega rajanja ni brez odlične glasbe, za katero je skrbela cvetoča rožica, fotograf Jan pa je v svoj objektiv lovil pristno otroško veselje. Da je bilo letošnje ambruško pustovanje nekaj posebnega, so se obiskovalci lahko prepričali že takoj, ko so vstopili v dvorano našega doma, saj je bila ta okrašena še posebej lepo, v njej pa sta se bohotili celo dve veliki palmi. Ob tem se zahvaljujem Mihu Hrovatu, ki nam je pomagal pri modeliranju balonov. 

Pustno rajanje nam je tudi letos odlično uspelo. Maškare, velike in majhne, so v druženju z vrstniki ter prijatelji uživale in to je najpomembnejše. Pa še zimo so pregnale, kar tudi ne gre zanemariti.

Špela Zupančič, KD Ambrus


Objavil: , dne: 04.04.2017
Pustno rajanje


Objavil: Matej, dne: 20.02.2017
Moža je zatajila
Vabimo vas, da si ogledate komedijo polno zapletov in smešnih situacij s srečnim koncem.
Če vas zanima kaj se zgodi, ko neporočena teta-sovražnica moških obišče svojo nečakinjo, ki se je pred kratkim poročila in seveda o tem tete ni obvestila.....
si morate našo predstavo ogledati

.

Se vidimo na večeru smeha in pozitivne energije v ambruškem kulturnem domu v petek, 24.02.17, ob 18:30.

PGD Soteska

Objavil: Matej, dne: 18.02.2017
Marjeta Baša, ki je prejela Jurčičevo plaketo za posameznike
Marjeta Baša je ustanoviteljica in vodja Likovne sekcije KD Ambrus, ki deluje deset let. Od leta 2009 je članica izvšnega odbora društva. Ob ustanovitvi sekcije so se pod njenim mentorstvom pričele ustvarjalne delavnice z glino za otroke in odrasle, ki so trajale vsako leto od oktobra do maja. Svoje kreacije vsako leto predstavijo s samostojno razstavo v Ambrusu. S tečajniki se udeležuje različnih razstav in natečajev po Sloveniji.
Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.02.2017
Ivan Boben, ki je prejel Jurčičevo priznanje za podporo
Ivan Boben je član Kulturnega društva Ambrus že od samega začetka in je eden aktivnejših članov še danes. V začetkih delovanja društva še nismo imeli svojih prostorov in je bil Ivan Boben eden vidnejših podpornikov pri dejavnostih za pridobitev prostorov sedanjega kulturnega doma v Ambrusu.
Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.02.2017