• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
3. otroški ex-tempora keramike
Letošnje leto je evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami. Zato vas s posebnim veseljem vabimo, da se prijavite na razpis 3. otroškega ex-tempora keramike Ambrus 2012, z naslovom "POČITNICE PRI BABICI IN DEDKU", ki bo v soboto, 20. oktobera in nedeljo, 21. oktobera 2012
od 9. do 13. ure v Kulturnem domu Ambrus.

Celoten razpis se nahaja tukaj, prijavite pa se lahko s pomočjo prijavnice do srede 17. oktobra 2012.

Objavil: Matej, dne: 03.10.2012
Ustvarjalne delavnice z glino
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS,
in
Marjeta Baša, kiparka in oblikovalka keramike


Vse ljubitelje ročnih spretnosti
prijazno vabita k vpisu

na  USTVARJALNE DELAVNICE Z GLINO za vse generacije(otroke in odrasle) za sezono 2012/2013. Delavnice bodo potekale  4-krat mesečno po 2 uri v Kulturnem domu v Ambrusu, od oktobra do junija. Sezono bomo zaključili s skupinsko razstavo 24. junija 2013. V skupini lahko delamo z največ 8-10 udeleženci, zato s prijavami pohitite na tel. 041/938-558 ali e-mail: marjeta.basa@gmail.com . Na tem kontaktu dobite tudi vse ostale informacije.

PRIJAVITE SE LAHKO NA NASLEDNJE TERMINE:
PONEDELJEK   od 19:00 do 21:00 ure        ODRASLI in OTROCI nad 14 let
ČETRTEK          od 19:00 do 21:00 ure        ODRASLI in OTROCI nad 14 let
SOBOTA           od 10:00 do 12:00 ure        OTROCI do 14 let

Skupine bodo oblikovane, če se bo za posamezni termin prijavilo vsaj 6 udeležencev.
Z DELOM PRIČNEMO 1. OKTOBRA!
Vabljeni vsi, željni izobraževanja, ustvarjanja, raziskovanj in prijetnih druženj!


Objavil: Matej, dne: 06.09.2012
Tudi letos tradicionalni ambruški golaž
Proslava ob 22. krajevnem in državnem prazniku se je tudi tokrat odvijala na predvečer državnega praznika, torej v nedeljo, 24. junija, na vaškem igrišču za šolo.

Že od 18. ure dalje si je bilo v prostorih osnovne šole Ambrus moč ogledati letno razstavo keramike udeležencev delavnic, ki jih vodi ga. Marjeta Baša. V uradni del slovesnoti pa so nas tokrat popeljali pevci Mešanega in Moškega pevskega zbora Ambrus. Na pomen in vrednost  omenjenih praznikov sta s svojim govorom spomnila predsednik Krajevne skupnosti Ambrus g. Ciril Šinkovec ter župan občine Ivančna Gorica g. Dušan Strnad. Seveda na prireditvi ni manjkalo plesa in glasbe; dekleta plesne šole Bolero so se predstavile s točko Man plan, zaplesali pa so tudi člani folklorne skupine iz Zagradca.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 02.07.2012
Krajevni praznik
Krajevna skupnost Ambrus in kulturno društvo, vas v sodelovanju z drugimi društvi, že 22 leto zapored vabijo na krajšo kulturno slovesnost, ki se bo odvijala na predvečer in v počastitev državnega in krajevnega praznika, to je v nedeljo, 24.06.2012, na igrišču v Ambrusu.

Prireditev se bo pričela z otvoritvijo letne razstave lončarskih izdelkov, izdelanih izpod ustvarjalnih rok udeležencev delavnic, ki jih vodi ga. Marjeta Baša. Razstava bo na ogled v prostorih osnovne šole od 18.00 ure dalje.

V uradnem delu slovesnosti, ki se bo pričel ob 20.30 uri, vam bodo poskušali nastopajoči preko krajšega kulturnega programa pričarati prijeten večer, prežet z glasbo, plesom in igro, ter vas hkrati opomniti na pomen in vrednost omenjenih praznikov.

Slovesnost se bo zaključila s tradicionalnim in nepogrešljivim golažem, kjer naj bodo dobra volja, prijateljske vezi in zabava vodilo k preostanku tega večera.

Lepo vabljeni torej....

Objavil: Matej, dne: 12.06.2012
Ambrus
Čudovita slika Ambrusa, ambruških vinogradov, cerkvice na Kamnem vrhu in zadaj krajev, ki jih običajno naš pogled ne zaobjame. Vsekakor neobičajna in redko videna perspektiva kraja.
Foto: DavorinObjavil: Matej, dne: 08.06.2012