• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Dobrodelna predstava
Kulturno društvo Ambrus in rock skupina Astrid Lindgren bomo 6.5.2017 v parku Loka organizirali dobrodelno prireditev, katere namen je zbiranje sredstev za Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. Odločili smo se, da pomagamo zbirati sredstva s katerimi bi omogočili nakup vsaj treh prilagojenih vozičkov za
košarko. Zavedamo se, da nekatere stvari v življenju niso samoumevne in je še najmanj kar lahko storimo to, da organiziramo ta dogodek. Zbirala se bodo prostovoljna sredstva na samem kraju prireditve. Možne pa bodo tudi SMS - donacije:

S pomočjo Telekoma Slovenije, Si.mobila, Telemacha, T-2 in Izimobila pa lahko pomagate tudi s SMS donacijo na številko 1919, s tem, da pošljete ključno besedo VOZICEK5 za donacijo 5 €.
Vsi nastopajoči in spremljevalne ekipe, ne bodo prejele prav nobenega honorarja (kilometrine, dnevnic…kar je žal dostikrat skrito pod dobrodelnostjo) in bo šel ves denar izključno samo za nakup vozičkov.Objavil: , dne: 02.05.2017
Ustvarjalno umetniški bienala - Land Art
ORGANIZATOR: Kulturno društvo Ambrus, Ambrus 56, 1303 Zagradec, Slovenija
KRAJ IZVEDBE: Domačija Baša, Kal 16, 1303 Zagradec, Slovenija
KDAJ: 27. maj 2017, delavnica bo potekala od 12. do 20. ure. Prihod do 10. ure.
PRIJAVE NA: marjeta.basa@gmail.com do 25. maja 2017
Udeležba je brezplačna. Sodeluje lahko največ 20 ljudi (10 parov), zato ne odlašajte s prijavo.

Možnost prenočišča za udeležence iz drugih držav ali zelo oddaljenih krajev.

Za večino pripomočkov in orodja bo poskrbel organizator, če pa se vam doma valjajo materiali, ki bi jih želeli uporabiti pri svojih stvaritvah, jih prinesite s sabo. Ker živimo v sožitju z naravo, naj bodo materiali naravnega izvora. Ostalo bomo nabrali na samem prizorišču. Lahko prinesite tudi svoje orodje, če ga imate, da boste lažje uresničili svojo idejo.
Po končanem delu bomo pospravili orodje in zaključili dan ob prijetnem druženju.

Nekaj slik območja prizorišča:
Preberi celotno novico

Objavil: , dne: 29.04.2017
Razstava keramike

Ambrus, petkov večer, 07. april 2017. Ob 18. uri so otroci PŠ Ambrus pripravili kar obsežen prečudovit kulturni program za mamice in kot uvod v otvoritev že 11. letne razstave keramike v likovni učilnici kulturnega doma. Razstavljena dela so nastala na 6. otroškem EX-temporu keramike 15. in 16. oktobra 2016.

Razstava bo na ogled do vključno 25. aprila 2017, pred in po vsaki prireditvi v dvorani ali po dogovoru na tel.: 041 938 558, med 8. in 19. uro.

Kulturno društvo Ambrus

Marjeta Baša


Objavil: , dne: 11.04.2017
Likovna delavnica za otroke in odrasle
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS,
in
Pavla Jakopič, slikarka

Vas v tednu ljubiteljske kulture prijazno vabita k vpisu
na LIKOVNO DELAVNICO ZA OTROKE IN ODRASLE

Likovno delavnico z naslovom »Moj kraj« bomo organizirali v likovni učilnici Kulturnega doma Ambrus v soboto, 20. maja 2017 od 9. do 12. ure.
Slikalo se bo z akvareli na trdo podlago.
Udeležba je brezplačna, vendar se je na delavnico potrebno prijaviti na tel. 031 274914 ali na e-mail: jakopicpavla@gmail.com
Ves potreben material dobite na sami delavnici.

Vabljeni k vpisu.


Objavil: , dne: 11.04.2017
Kako je Zvezdica Zaspanka ambruške otroke naučila napisati besedo LJUBA
»Zvečer, ko se mi že po malem odpravljamo spat, se na nebu zvezde zbude ...« Tako se začne Zvezdica Zaspanka, ena najbolj znanih pravljic Franeta Milčinskega  ̶  Ježka. In tako se je začel tudi pravljični večer za otroke, ki smo ga ambruški literati pripravili tretjega marca pod zvezdami v Naši mali knjižnici Kulturnega doma v Ambrusu.

Otroke, stare od dveh do osmih let, je skozi pravljico popeljala Polona Hrovat, članica literarne skupine domačega kulturnega društva. Ob njeni odlični interpretaciji so uživali in z zanimanjem poslušali zgodbo o mlajši zvezdici, Zaspanki, ki zamudi v službo in jo boter Mesec zato za kazen pošlje na Zemljo. Tam Zaspanka sreča razbojnika Ceferina, ki ima kamen namesto srca in svoji mami še nikoli ni poslal pisma, saj ne zna napisati besede ljuba, pismo mami pa je, se razume, potrebno začeti z ljuba mama. Ko Zaspanka Ceferina nauči napisati ljubečo besedo, mu začne utripati srce, sama pa se lahko vrne na nebesni svod.  Po prebrani pravljici je sledila še ustvarjalna delavnica, na kateri so otroci izdelali prikupne srebrne zvezdice z zlatimi lasmi ter okrasili zvezdice – piškote in se z njimi posladkali. 

Z Zvezdico Zaspanko ambruški kulturniki nadaljujemo serijo pravljičnih večerov, ki smo jo pričeli ustvarjati decembra lani, ko je med nas prišla legendarna Sapramiška Svetlane Makarovič. Otrokom iz našega kraja in okolice želimo preko tovrstnih večerov predstaviti kvalitetne knjige slovenskih avtorjev in jih navdušiti za branje. Če vas zanima, kdo bo naslednji pravljični junak, ki ga bo pot zanesla v Ambrus, se nam pridružite med jesenskimi počitnicami.Špela Zupančič, KD Ambrus


Objavil: , dne: 04.04.2017