• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Vabilo
Kulturno društvo Ambrus vas 16. 3. 2013 ob 19:00 vabi na otvoritev razstave keramike s kratkim kulturnim programom v likovni učilnici kulturnega doma Ambrus. Hkrati vas po zaključku otvoritve razstave ob 19:30 vabi na literarni večer z naslovom Pogovor o knjigi.

Več si lahko preberete v pripetem dokumentu.

Lepo vabljeni!

Objavil: Matej, dne: 12.03.2013
V Ambrusu smo imeli božič po božiču
V Ambruški dolini smo si ob koncu božične dobe privoščili glasbeno poslastico. V tem zasneženem, mrzlem, tihem in mirnem januarju ni bilo težko ustvariti pravega vzdušja za božični koncert. Koncert je bil v nedeljo, 20. januarja. V cerkvi sv. Jerneja so nastopili vsi domači zbori, Mešani, Moški in Otroški pevski zbor. Vsak zbor se je predstavil z dvema božičnima pesmima.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 20.02.2013
Kje je meja
Kultrumo društvo Ambrus v sodelovanju z Kulturnim društvom Tuhinj, to soboto, 23.2.2013 ob 19.00 uri, vabi na predstavo v Ambrus.

Kulturno društvo Tuhinj je bilo ustanovljeno leta 1952 in je lansko leto praznovalo 60 letnico obstoja. Amaterska dramska skupina vsako leto pripravi premiero gledališke predstave, s katero gostuje po krajih širom Slovenije. Večkrat pa v goste povabi tudi druga amaterska gledališča kakor tudi profesionalne predstave. Tako je leta 2010 v Kulturni dvorani na Lazah gostovala Slovenska amaterska gledališka skupina iz Buenos Airesa v Argentini. S strani vodstva gostujoče skupine je prišlo povabilo, da v prihodnosti gostovanje vrnemo. Zadnja leta je zorela ideja o izvedbi projekta gostovanja preko luže. V letu 2012 smo prejeli tudi uradno povabilo Društva Zedinjena Slovenija iz Argentine in se odločili, da povabilo sprejmemo. Z veseloigro KJE JEMEJA s pesmijo ter plesom na gostovanje v Buenos Aires in okolico odpotujemo v avgustu tega leta.

Enodejanko »Kje je meja« je napisal Josip Ogrinec, s spremljevalnimi teksti (pesmimi) pa kasneje dopolnil Marijan Belina. Dogajanje je postavljeno ob mejo med domačiji sosedov Križa in Kraža. Na hudomušen način predstavlja značilno slovensko pravdarsko strast za ped zemlje, aktualno še danes čeprav je igra nastala že leta 1876.

 Veseloigra s pesmijo in plesom

KJE JE MEJA

sobota 23.2. 2013 ob 19.00

v kulturnem domu Ambrus

Vabljeni!


Objavil: Matej, dne: 20.02.2013
Sankanje 2013
Po obilici snega je v nedeljo, 10. februarja, tudi v Ambrusu prišlo na vrsto sankanje za otroke, mladino in mlade po srcu. Sankanja v organizaciji PGD in ŠD Ambrus, se je udeležilo lepo število krajanov, ki so sončno nedeljsko popoldne preživeli na bližnjem hribu pri Izaku. Najzanimivejše spuste si lahko pogledate spodaj.Objavil: Matej, dne: 20.02.2013
Obtoženi volk
V nedeljo, 9. decembra smo prisostvovali zaslišanju volka, ki mu sodijo zaradi krvoločnega zločina, ki se je zgodil v babičini hiši. Enodejanko Žarka Petana Obtoženi volk sta režirali znanka ambruškega odra Maja Tratar in novinka Ksenija Muhič. "Precej težko je dobiti dobro igro za nekaj vmes med otroci in mladino. Igra Obtoženi Volk je bila nama z Majo všeč, tako, da sva hitro začele razmišljati o igralcih. Pri zbiranju igre smo gledale tudi na to, koliko igralcev je potrebnih in kakšno je razmerje med fanti in dekleti, saj je fante precej težje privabiti k igranju", razlaga Ksenija. Pravi tudi, da je bilo nekaj igralcev povsem novih, nekaj pa jih je izkušnje z igranjem že imelo.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.01.2013