• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
# Mularija


Objavil: , dne: 25.05.2017
Poletne delavnice in varstvo za otroke
Mladinska skupina Kulturnega društva Ambrus

vabi na

Poletne delavnice in varstvo za otroke

  • Za otroke od 4. do 14. leta starosti.
  • Od 17. do 21. julija 2017 pri lovski koči Ratenca v bližini Ambrusa

Čaka nas pet nepozabnih dni zabave, raznolikih delavnic in spremljevalnih aktivnosti ter spoznavanja novih prijateljev. Skupaj bomo ustvarjali, kuhali, spoznavali naravo, prepevali ... in se veliko igrali.  Obiskali nas bodo tudi zanimivi gostje in nam razširili obzorja. 
Otrokom vsak dan pripadata malica in kosilo, udeležencem jutranjega varstva pa tudi zajtrk. Delavnice so brezplačne, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.

Prijave zbiramo do 30. 6. 2017 na tel. številko 041-966-117 (Marjana Perko) ali na e-naslov gabez.perko@gmail.com.
Pohitite, saj je število otrok omejeno.


Objavil: , dne: 20.05.2017
Recital violončelistke Monike Hočevar
V soboto, 8. aprila, je v kulturnem domu v Ambrusu potekal večer klasične glasbe – recital violončelistke Monike Hočevar. Izjemna glasbenica nas je s svojo virtuoznostjo popeljala v svet ruske glasbe.
 
Monika Hočevar se je violončelo začela učiti pri rosnih šestih letih in po končani nižji glasbeni šoli svojo glasbeno pot nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Njena ljubezen do instrumenta in želja po igranju je z leti rasla, zato se je odločila, da se vpiše na Akademijo za glasbo v Zagrebu, kjer letos zaključuje tretji letnik. Monika pa ni le odlična solistka in komorna glasbenica, ki nastopa na domačih in tujih odrih ter je za svoje igranje prejela že več nagrad, pač pa tudi zelo dobra pevka in dirigentka. Že več let namreč vodi Mešani in Otroški pevski zbor Ambrus ter Glasbeno skupino Amabile, v kateri tudi prepeva.

Na recitalu se je Monika predstavila s Šostakovičevo Sonato za violončelo in klavir v d-molu ter z Variacijami na rokoko temo za violončelo in orkester v A-duru skladatelja Čajkovskega. Tehnično zahtevni skladbi vélikih ruskih komponistov je Monika izvedla odlično ter s svojim mojstrskim igranjem in prepričljivo interpretacijo navdušila občinstvo. Umetnico je na klavirju spremljal Domagoj Guščić, ki kot korepetitor deluje na zagrebški glasbeni akademiji. Koncert sta povezovala Manca Hočevar in Aljaž Bavdek, vezno besedilo pa je spisala Polona Hrovat.

Eden najboljših violončelistov vseh časov, Mstislav Rostropovich, je nekoč dejal: »Ko sem začel igrati violončelo, sem se v instrument takoj zaljubil ... zato ker zveni kot glas ... on je moj glas.« Te besede bi zlahka pripisali tudi Moniki Hočevar, saj se zdi, da je njena povezanost z violončelom, skozi katerega se izraža in poslušalcem razkriva svojo notranjost, kakor ljubezen. Ljubezen do glasbe, ki jo razdaja naprej in z njo nikogar ne pusti ravnodušnega. Želimo si, da bi jo v Ambrusu zaslutili še velikokrat. Špela Zupančič, KD Ambrus

Objavil: , dne: 20.05.2017
Noro nori norci v Ambrusu
Ambruški kulturni dom so v soboto, 22. aprila, zavzeli norci. V goste so namreč prišli člani Mladinske gledališke skupine Kulturnega društva Josip Jurčič Mujava in se predstavili z uprizoritvijo igre Noro nori norci.

Igra, ki jo je napisal Jurij Švajncer, je pravzaprav igra v igri. Govori namreč o vaškem veljaku,  ki najame skupino posebnežev, s katerimi želi pripraviti odmevno predstavo in z njo na hitro obogateti, načrt pa mu ne uspe, saj norci spoznajo njegovo namero in se mu postavijo po robu. Tako celotna predstava kot tudi notranja igra norcev združujeta več različnih žanrov, s tem pa želita ugajati čim širši publiki – vsak naj se pač ogreje za tisto, kar mu je nabolj pri srcu. Za dramsko igro so se zagotovo ogreli mladinci z Muljave z režiserko Sašo Senica na čelu, saj je bila predstava, ki so jo pripravili, zares odlično izpeljana. Igralci so se povsem poistovetili z liki, ki so jih predstavljali, ter preko dobre igre in izjemne glasovne interpretacije prepričljivo upodobili njihov pogled na svet. Številne komične situacije in vložene reklame, ki so delovale kot posmeh kapitalistično naravnani družbi, so sámo igro le še obogatile. Publika je bila navdušena in je med predstavo, v katero se je očitno povsem vživela, s ploskanjem pridno sodelovala z igralci.

Gostujoča predstava je v Ambrusu vsekakor doživela velik uspeh. Recept zanj pa so bili nedvomno noro nori – noro dobri – mladi igralci z Muljave.

Špela Zupančič, KD Ambrus


Objavil: , dne: 20.05.2017
15 let MePZ Ambrus


Objavil: , dne: 08.05.2017