• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Jubilejni koncert Mešanega pevskega zbora Ambrus
V soboto, 22. decembra je Mešani pevski zbor Ambrus pripravil jubilejni koncert ob 10. obletnici delovanja zbora. Kot običajno so pevci in pevke v dvorano kulturnega doma v Ambrusu privabili zares številčno publiko, ki je zapolnila tudi zadnja stojišča v dvorani.

Koncert so ambruški pevci odprli s kratko predstavitvijo začetkov delovanja zbora, ko so se Moškemu pevskemu zboru počasi pridružile tudi žene in dekleta. Kot Mešani pevski zbor so se prvič predstavili v aprilu leta 2002. Trenutno zbor pod vodstvom Cirila Hočevarja šteje preko 30 pevk in pevcev, izmed katerih je bilo na koncertu kar nekaj takih, ki so za svoje delovanje v pevskih zborih prejeli priznanja za večletno pevsko udejstvovanje.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.01.2013
Koga se strah boji?
Zgodbo o velikem Strahu, ki straši štiri gozdne prijatelje, so nam mladi igralci na ambruškem odru premierno zaigrali v nedeljo, 23. decembra. Gre za zgodbo o ponosni in samovšečni rački, ki skuša svojo prijateljico miško prepričati, da strahu ni. Pa vendar pred njim trepetajo vsi živalski prijatelji. Kaj kmalu pa tudi veliki Strah spozna moč pravega prijateljstva in medsebojnega zaupanja, saj se malim živalim ne upa približati, ko le-ti s pomočjo polžka končno le premagajo strah. Preprosta zgodba govori o strahu, ki ga vsak od nas nosi v sebi ter ga lahko premaga šele, ko si ga prizna in mu odkrito pogleda v oči.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.01.2013
Božični koncert
Vabljeni na božični koncert, ki bo v nedeljo, 20.1.2013 ob 17. uri v cerkvi sv. Jerneja v Ambrusu. Nastopali bodo: Mešani pevski zbor, Moški pevski zbor, Otroški pevski zbor in gostje Klavirski trio MTV

Objavil: , dne: 16.01.2013
Brazilski večer
V nedeljo, 13. 1. 2013 ob 17. uri vabljeni na predstavitev projekta Brazilija 2012 v Kulturnem domu v Ambrusu.

Objavil: Matej, dne: 10.01.2013
6. božični bazar v Ambrusu
V nedeljo, 23. decembra smo v Ambrusu praznično decembrsko dogajanje popestrili tudi s tradicionalnim božičnim bazarjem, ki se je kot običajno v dopoldanskem času odvijal na ploščadi ambruškega župnišča.

Obiskovalci so se tako lahko znova sprehodili med mizami z domačimi izdelki kar 13 razstavljalcev. Vreme nam je bilo tokrat naklonjeno, obiskovalci pa so se do zaključka bazarja z veseljem zadržali ob kuhanem vinu in čaju ter na stojnicah za prihajajoče praznične dni prav gotovo našli kaj zase in svoje najbližje.

Hkrati je na bazarju potekala tudi akcija zbiranja igrač in otroških knjig, ki bodo podarjene otrokom iz socialno šibkih družin. Naleteli smo na zares lep odziv krajanov, ki so tako zbrali zajeten kup igrač in knjigic.

Več slik si lahko ogledate v galeriji.


Objavil: Matej, dne: 02.01.2013