• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Stopili smo skupaj drug za drugega
Dobrota je jezik, ki ga lahko slišijo gluhi in berejo slepi. Tako smo v Ambrusu svojo dobroto dokazali z udeležbo na dobrodelnem koncertu, ki je potekal v soboto, 5. 3. 2016, v domačem kulturnem domu. Koncert je v okviru šolske projektne naloge pripravila Manca Hočevar, dijakinja Škofijske klasične gimnazije Ljubljana. Pri izvedbi pa ji je pomagalo Kulturno društvo Ambrus, v katerem tudi sama veliko sodeluje.

Koncert se je začel z ambruškimi fanti. Renato, Miha in Blaž so s svojimi harmonikami pričarali posebno energijo in dobro voljo. Za njimi so na oder pogumno stopile članice Otroškega pevskega zbora Ambrus, ki so pod vodstvom Monike Hočevar med drugim zapele tudi vsem poznano pesem Siva pot. Zopet so nas s svojimi vokali očarale članice Vokalne skupine Amabile. Manca, Monika, Nika in Polona so nam zapele pesmi v kar treh različnih jezikih, čeprav so vse napisane v jeziku ljubezni. Zapel nam je Moški pevski zbor Ambrus, pod vodstvom Cirila Hočevarja, ki letos beleži 25 let svojega delovanja.

Monika Hočevar nas je navdušila s svojim violončelom in skladbo We are the world. Na koncertu ni manjkalo niti smeha. Do solz sta nas nasmejala Sonja in Robert Bradač, ki sta nam pokazala kako je, ko se mož spravi k počitku. Nekaj lepih pesmi so nam zapeli tudi pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Ambrus pod vodstvom Monike Hočevar. Za instrumentalno spremljavo ta večer sta poskrbela Žiga Jernejčič in Nika Škoda.

S prostovoljnimi prispevki smo zbrali 499€. Denar smo na koncu predali Meliti Mersel Hočevar, predsednici Krajevne organizacije Rdečega križa Ambrus, ki je povedala, da bodo sredstva prišla prav pri pomoči našim sokrajanom v stiski.

Za konec so nam vsi pevci in pevke skupaj zapeli pesem Can you feel the love in tako zaključili naš dobri večer. V Ambrusu smo tako znova dokazali, da znamo stopiti skupaj drug z drugim in drug za drugega.

Teja Bavdek,
KD Ambrus

Objavil: Matej, dne: 05.04.2016
Likovna razstava
Mednarodno festivalsko leto »Igraj se z mano«, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, vstopa v leto, ko praznujemo 140 let rojstva Ivana Cankarja. To je mednarodni festival, katerega cilj je brisati meje med osebami s posebnimi potrebami in ostalo populacijo. Učenci pošljejo svoje risbe, ki se razstavijo v Cankarjevem domu.

Letos je sodelovalo 328 ustanov iz Slovenije in tujine s 6073 likovnimi deli. Mogoče so  med njimi tudi risbe vaših učencev. Njihova potujoča likovna razstava Bodi umetnik »Igraj se z mano« bo letos obiskala tudi našo podružnično šolo Ambrus.

Razstavo si lahko brezplačno ogledate tudi vi.

KDAJ: Od 14. 4. 2016 do 26. 4. 2016 (od 8.00 do 15.00)
KJE: V kulturni dvorani v Ambrusu


Ključ od dvorane dvignete v šoli in ga tja tudi vrnete po ogledu. Ogled poteka pod vašim vodstvom in poskrbite, da se risbe ne  poškodujejo.

Za kakršnekoli informacije pokličite:
Tatjana Hren 031 882 600  ali
PŠ Ambrus: 01 780 10 88

Lepo vabljeni!

Objavil: Matej, dne: 05.04.2016
Na gregorjevo se ptički ženijo
Literarna skupina KD Ambrus je v soboto, 12. marca pripravila delavnico javnega nastopanja, pripovedovanja in pisanja kratkih zgodb. Delavnico je vodila Carmen L. Oven, ki je povezovalka, pripovedovalka in voditeljica dogodkov, radijska ter televizijska ustvarjalka, voditeljica delavnic nastopanja in pripovedovanja. Njen prvenec, Sprehajalka gospodovega psa je razprodan, pred izidom pa je njen drugi roman. Kot moderatorka pogovornih večerov gosti najvidnejša peresa s področja umetniške ustvarjalnosti. Je ljubiteljica in gojiteljica lepe slovenske besede.

In ker nam je v Ambrusu poleg domače govorice, ljuba tudi lepa slovenska beseda, se nas je zbralo enajst, ki smo se udeležili delavnice. Vpijali smo nova znanja in veščine lepega govora, pripovedovanja in nastopanja. Govorili smo o vsem, kar sodi zraven, pravilnem dihanju, tremi, drži in še čem. Vsak zase smo napisali kratko zgodbo. Zgodbe smo pripovedovali na literarnem večeru, ki smo ga skupaj z mentorico, po zaključeni delavnici, pripravili za obiskovalce.

Literarni večer je bil poln ganljivih zgodb, ki jih piše življenje. V vsaki je bil del nas. Tako smo v njih našli prijateljstvo, pomladna jutra, pomladne večere, pesem ptic in ljubezen. Že zjutraj nas je več opazilo, da dežju navkljub, pregovor o ptičji ženitvi drži, in tudi v tem smo našli navdih.

Poleg lastnih zgodb smo prebirali pesmi velikih imen, Josipa Murna Aleksandrova, Ivana Minattija, Toneta Pavčka in Ferija Lainščka. Nastopila so tudi dekleta Vokalne skupine Amabile in zato še bolj verjamem, da v dvorani ne bi našli človeka, ki se ga večer ne bi dotaknil. Ob koncu se je zdelo, da je dan dobil svoje zadoščenje in verjamemo, da bomo imeli tako Gregorjevo v Ambrusu še kdaj.

Polona Hrovat, KD Ambrus

Objavil: Matej, dne: 05.04.2016
Dobrodelni koncert
KD Ambrus vas v sodelovanju z Rdečim križem vabi na dobrodelni koncert za pomoči potrebne sokrajane, ki bo v soboto, 5.3.2016, ob 18:30 v dvorani Kulturnega doma Ambrus.

Lepo vabljeni.

Objavil: Matej, dne: 02.03.2016
Kulturni praznik
Na slovenski kulturni praznik 8. februarja je tudi v naši občini potekala osrednja občinska svečanost v počastitev praznika. Letos je svečanost v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev občine Ivančna Gorica in Kulturnega društva Ambrus potekala v Ambrusu.

Zveza kulturnih društev in Občina Ivančna Gorica sta že lani pričeli s konceptom programa, ki ga pripravijo lokalni kulturni ustvarjalci. Tako smo lani praznovali v Šentvidu pri Stični, letos v Ambrusu, prihodnje leto pa spet v drugem kraju. Ambruški kulturniki so za osrednjo temo praznovanja izbrali pesem. Skozi posamezne točke so prikazali, kako jo vidimo, slišimo in čutimo. In s pesmijo, Prešernovo Zdravljico se je tudi začelo praznovanje. Posamezne kitice so deklamirali predstavniki različnih generacij, od 3-letne Lane, do 65-letnega Antona.

Več o dogodku na: http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/prireditve/?id=5206


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 02.03.2016