• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Vrnitev ambruških igralcev na veliki oder
Po 6 letih se je ambruška dramska skupina na oder vrnila v velikem slogu. Že premierni nastop 26. maja, je dvorano napolnil do zadnjega kotička, pravo presenečenje pa je bila za skupino ponovitev predstave čez teden dni, ko je bila dvorana še bolj polna in so morali celo improvizirati z dodatnimi klopmi.

Kot že rečeno, se je ambruška odrasla dramska skupina že nekaj časa pripravljala na vrnitev na oder, vendar je v zadnjih letih nastop uspelo pripraviti le mladinski skupini. V začetku letošnjega leta pa se je skupina vendarle zbrala ter začela tudi z vajami odlične burke v dveh dejanjih z naslovom Laži zdravnika avtorja Jake Štoke. Komedija, ki so jo ambruški igralci posebej priredili za lokalno občinstvo, je gledalce vseskozi spravljala v smeh ter sigurno nikogar ni pustila hladnega.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 07.06.2012
Info točka
V soboto, 19. maja 2012, je v središču Ambrusa potekala otvoritvena slovesnost ob otvoritvi turistične info točke. Več  o dogajanju na slovesnosti pa si lahko preberete na tem naslovu: http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/prireditve/?id=514

Objavil: Matej, dne: 07.06.2012
Gledališka igra: Laži zdravnika
Dramska skupina Ambrus vas po nekaj letih premora v soboto, 26. 5. 2012 ob 20:00 uri vabi na premiero gledališke igre z naslovom Laži zdravnika. Ponovitev igre bo naslednjo soboto, 2. 6. 2012 ob 20:00 uri.

Glavna lika nujno potrebujeta denar, ker je zvečer v vasi veselica in sta brez "prebite pare". Skujeta načrt in si z lažjo priskrbita dovolj denarja, da lahko pozabita na skrbi in se prepustita zabavi. Ker pa ima laž kratke noge, tudi njiju čaka kazen ...

V priponki si lahko ogledate letak in plakat.

Letak
Plakat

Objavil: Matej, dne: 23.05.2012
4. bienale otroške keramike Terra mystica
Likovna sekcija KD Ambrus se je prijavila na razpis za 4. Bienale otroške keramike Terra mystica v organizaciji Društva likovnih pedagogov Primorja.

Izmed petih del, ki smo jih poslali, se je strokovna žirija odločila za delo MARUŠE HROVAT, učenke 1.r. PŠ Ambrus in delo LUKE SLAPNIČARJA, učenca 6.r. PŠ Višnja Gora. Čestitamo!

Otvoritev razstave, ki smo se jo z Marušo in Luko tudi udeležili, je bila v petek, 4. maja 2012, ob 14. uri, v Pretorski palači v Kopru. Vsi uvrščeni na razstavo in njihovi mentorji so prejeli priznanje. Na tej lokaciji bo razstava odprta do 18. maja 2012, nato pa bo potovala po večjih krajih Slovenije.

Slike si lahko ogledate v galeriji slik.

Mentorica: Marjeta Baša

Objavil: Matej, dne: 08.05.2012
4. razstavno-prodajni velikonočni sejem
Na cvetno nedeljo, 1. aprila se je na dvorišču pred župniščem odvil 4. zaporedni velikonočni sejem v organizaciji Kulturnega društva Ambrus.
Kljub slabim vremenskim napovedim, se je na koncu izteklo po načrtih. Obiskovalci so se tako tudi letos lahko sprehodili med stojnicami z medom in medico, skuto, domačim jogurtom najrazličnejših okusov, pletenimi košarami in copati, zobotrebci, slikami, velikonočnimi voščilnicami in drugimi izdelki ter si ogledali kiparsko razstavo domače razstavljavke Marije Perko.
Prvoaprilski mraz smo tako pregnali z dobro voljo, druženjem, pa tudi kakšno kupljeno popotnico za prihajajoče velikonočne praznike.


Objavil: Matej, dne: 07.04.2012