• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Poletne delavnice v Ambrusu
Letos smo v okviru Kulturnega društva Ambrus organizirali že tretje brezplačne poletne delavnice in varstvo za otroke. Ponovno smo se »preselili« v lovsko kočo Ratenca, ki je tako od 25. do 29. julija 2016 postala naš drugi dom ter prostor radoživega otroškega smeha in brezskrbnih igrarij.

Delavnic se je udeležilo kar 53 otrok, starih od štiri do trinajst let, zanje je skozi celoten teden skrbelo 15 animatork z dvema odličnima kuharicama, lepe spomine pa je v svoj objektiv lovil naš fotograf. Otroci so bili razdeljeni v pet starostnih skupin, za katere so si nadeli svoje ime ter se tako prelevili v Zlate cekinčke, Minione, Črne bisere, Sladoledke in 40 °C. Prvi dan je bil namenjen spoznavanju ter ustvarjanju risbic, vodnih pištolic in stekleničk za vodo, pozabili pa nismo niti na izdelovanje zastav, ki so v nadaljnjih dneh spremljale vsako skupino na njenih poteh.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 14.09.2016
Ustvarjalne delavnice
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS

vas obvešča,

da  v ponedeljek, 3. oktobra 2016, ob 19. uri
 začenjamo novo sezono

USTVARJALNIH  DELAVNIC Z GLINO.

Namenjene so populaciji od 14 do 100 let in ne zahtevajo predznanja. Že 11. leto bodo potekale 4-krat mesečno po 2 uri, v zgornjih prostorih Kulturnega doma v Ambrusu, od oktobra do junija. Sezono bomo zaključili s skupinsko razstavo.

Prijave so možne pri mentorici, Marjeti Baša na tel. 041/938-558 ali e-mail: marjeta.basa@gmail.com. Na tem kontaktu, in na spletni strani društva, dobite tudi vse ostale informacije.

Vabljeni vsi ljubitelji gline in keramike, ročnih spretnosti, raziskovanj in prijetnih druženj, kjer se bo ustvarjalo izdelke zase, družino, prijatelje …

DOBRODOŠLI!Objavil: Matej, dne: 30.08.2016
Razstava keramike
Vabilo

Objavil: Matej, dne: 02.07.2016
Predstava Ah, ti najstniki
najstniki

Objavil: Matej, dne: 14.06.2016
Moški pevski zbor Ambrus prepeva že 25 let
Tista pomladna sobota, 14. maja 2016, je bila za vse Ambrušane, še posebej pa za člane Moškega pevskega zbora Ambrus, poseben dan. Praznovali so namreč 25. obletnico svojega delovanja, ki so jo ovekovečili s slavnostnim koncertom v domačem kulturnem domu.

MoPZ Ambrus je zbor z bogato tradicijo, raznolikim repertoarjem ter zanosa in radosti polnim nastopom. V letu, ko smo Slovenci dobili svojo državo, se je zbralo osem zagnanih domačinov, željnih skupnega prepevanja, in osnovalo Ambruški oktet, kasnejši MoPZ Ambrus. V zboru, ki ga že od samega začetka vodi Ciril Hočevar, danes prepeva trinajst fantov in mož, ki zaznamujejo skorajda vsak dogodek v naši krajevni skupnosti.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 28.05.2016