• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Vabilo: Pomladni izvir
Prisrčno vabljeni na prijetno

druženje ob citrah in poeziji

na Kalu pri Ambrusu

(preurejena kašča pri Marjeti Baša)

v petek 18. oktobra 2013 ob 19 uri.Objavil: Matej, dne: 15.10.2013
Koncert tria Motive odpade
Zaradi poškodbe je jutrišnji koncert tria Motive v kulturnem domu Ambrus odpovedan. Ko bo znan nov termin kocerta bo obvestilo ponovno objavljeno na naši spletni strani.

Objavil: Matej, dne: 11.10.2013
Otroški EX-Tempore keramike
Letošnje leto je mednarodno leto sodelovanja v skrbi za vodo. Zato vas s posebnim veseljem vabimo, da se prijavite na razpis

4. OTROŠKEGA EX-TEMPORA KERAMIKE AMBRUS 2013,
z naslovom
»VODA – MOJA PRIJATELJICA«

KDAJ:sobota, 19. oktober in nedelja, 20. oktober 2013, od 9. do 13. ure

KJE: Kulturni dom Ambrus

ŠTEVILO UDELEŽENCEV:    ni omejeno. Na projektu lahko sodelujejo otroci od 5. do 18. leta starosti. Če bo prijavljenih več otrok, bomo zagotovili dodatne mentorje.

OBRAZLOŽITEV TEME
:    Že naslov teme nam daje izhodišča za delo. Brez vode ne bi bilo življenja na zemlji, a v vsakdanjem življenju na to s svojim nepremišljenim ravnanjem očitno na vsakem koraku pozabljamo. Otroci bodo lahko glede na svoje zmožnosti ustvarjali na temo vode.

PRIJAVNINA:    Prispevek na posameznika za udeležbo na EX-temporu keramike  je 10,00 EUR.
Otroci iz oddaljenih krajev imajo možnost prenočitve v Ambrusu (za sobotne popoldanske aktivnosti, hrano in nočitev se plača dodatnih 15,00 EUR/osebo).
Plačilo je možno:
-    na račun društva: KD Ambrus, Ambrus 56, 1303 Zagradec, T.R. 02041-0013578059 NLB Ivančna Gorica, , sklic: EX-tempore 2012 ali
-    ob samem prihodu na EX-tempore.

LIKOVNI  MATERIAL IN IZVEDBA:    Glina. Dovoljene so vse tehnike ročnega oblikovanja gline (valjanje, kačice, oblikovanje iz polnega volumna, odtiskovanje v glino…)

ZAGOTOVITEV POGOJEV ZA DELO:    organizator EX-tempora zagotovi malico, glino in vse delovne pripomočke, mentorje, sušenje in peko izdelkov, pripravo in izvedbo razstave (kar je všteto v prijavnino). Udeleženci poskrbijo za primerno obleko in prevoz.

STROKOVNO VODSTVO: Marjeta Baša – samostojna kulturna delavka

Prijavnico in podroben program najdete v priponki.


Objavil: Matej, dne: 04.10.2013
Ambrusu tretje mesto med vaškimi jedri
V ponedeljek je Turistična zveza Slovenije razglasila rezultate letošnjega ocenjevanja mest, krajev, kampov in mladinskih prenočišč v sklopu natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Na predlog Občinske turistične zveze in Občine Ivančna Gorica se je letos v kategoriji najlepših vaških jeder potegoval tudi Ambrus in zasedel odlično tretje mesto. Več si lahko preberete na občinski spletni strani.

(Občina Ivančna Gorica)

Objavil: Matej, dne: 24.09.2013
Ustvarjalne delavnice
S 1. oktobrom 2013 se začenja nova sezona USTVARJALNIH  DELAVNIC Z GLINO.

Namenjene so odraslim vseh generacij in ne zahtevajo predznanja. Že 8. leto bodo potekale 4-krat mesečno po 2 uri, v zgornjih prostorih Kulturnega doma v Ambrusu, od oktobra do junija. Sezono bomo zaključili s skupinsko razstavo. Število udeležencev je omejeno. 

Prijave so možne pri mentorici, Marjeti Baša (kiparki in unikatni oblikovalki)  na tel. 041/938-558 ali e-mail: marjeta.basa@gmail.com.

Več si lahko preberete v priponki.

Objavil: Matej, dne: 19.09.2013