• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Proslava ob krajevnem prazniku
Krajevna skupnost Ambrus in kulturno društvo, vas v sodelovanju z drugimi društvi vabimo na krajšo kulturno slovesnost, ki se bo odvijala na predvečer in v počastitev državnega in krajevnega praznika, to je v sredo, 24.06.2015 ob 20.00 uri, v Kulturnem domu v Ambrusu.

V likovni učilnici kulturnega doma bo na ogled razstava avtorskih likovnih del, ki so nastala na ustvarjalnih delavnic z glino od oktobra 2014 do maja 2015, pod mentorskim vodstvom Marjete Baša - kiparke in unikatne oblikovalke. Razstava bo na ogled do konca slovesnosti.

Po končanem kulturnem programu bo v preurejenem vaškem jedru sledila zasaditev in blagoslov nove lipe, nato pa se bomo vsi skupaj preselili še na vaško igrišče, kjer se bomo podprli z golažem, tokrat že 25. leto zapored, ter nadaljevali večer sproščenega, prijateljskega vzdušja.

Lepo vabljeni.


Objavil: Matej, dne: 17.06.2015
Teden ljubiteljske kulture
Ob tednu ljubiteljske kulture lepo vabljeni v soboto, 23. 5. 2015 ob 9.30 v kulturni dom Ivančna Gorica na ustvarjalne delavnice za otroke:

•Likovna delavnica: risali bomo slike in jih uokvirili v lastne okvir. Pridružila se nam bo tudi ljubitelska slikarka Pavla Jakopič, ki bo pokazala nekaj osnovnih pravil risanja.
•Izdelovanje glinenih magnetkov: izdelovali bomo magnetke pod vodstvom samostojne umetnice Marjete Baša.

Otroke bo obiskal tudi ŠKRAT KUZMA.

Vabljeni tudi na ostale dogodke v okviru tedna ljubiteljske kulture. Več si lahko preberete v priloženem letaku.


Objavil: Matej, dne: 23.05.2015
Družinska ustvarjalnica - Skupaj zmoremo več
SOBOTA, 16. maj 2015, od 10. do 12. ure

Lokacija bo tokrat malo drugačna, in sicer ustvarjali bomo na prostem: ROKODELSTVO BAŠA, Kal 16 pri Ambrusu

DRUŽINSKA USTVARJALNICA – SKUPAJ ZMOREMO VEČ

Otroci bodo v tednu družine skupaj s starši ustvarjali z glino. S tem projektom želimo, da bi starši in otroci prostore umetnosti prepoznali kot prostore kakovostnega in predvsem skupnega preživljanja prostega časa. Ustvarjali bomo kocke in krogle iz gline.  Tematika se navezuje na tematski razpis Javnega sklada za kulturne dejavnosti za leto 2015.

Prispevek na udeleženca je 1€. Predhodna prijava ni potrebna.
Ustvarjalnico bo vodila Marjeta Baša, unikatna oblikovalka.

VABLJENI !


Objavil: Matej, dne: 11.05.2015
Razstava avtorskih likovnih del
Vas in vaše prijatelje vljudno vabimo na odprtje razstave avtorskih likovnih del, ki so nastala na  ustvarjalnih delavnicah z glino od oktobra 2014 do maja 2015, pod mentorskim vodstvom Marjete Baša

V torek, 2. junija 2015 ob 19. uri
v Kulturni dom Ambrus

Otvoritev bo spremljal kratek kulturni program. Razstavljena dela bodo na ogled do vključno 24. junija 2015.
ODPRTO: pred in po vsaki prireditvi v Kulturnem domu Ambrus ali po dogovoru na telefon: 041 938 558, med 8. in 19. uro.


Vljudno vabljeni!


Objavil: Matej, dne: 11.05.2015
Piknik ljubiteljev gline
Letos se bo piknik odvijal 16. maja, od 14. ure dalje, in sicer v prijetnem podeželskem okolju ROKODELSTVA BAŠA, na Kalu 16 pri Ambrusu.

Na piknik ste vabljeni vsi, ki ste kadarkoli obiskovali delavnice z glino pri Marjeti Baša, in seveda tudi vsi tisti, ki z glino še niste delali, pa bi radi postali del naše zgodbe.

Delali  bomo z glino na lončarskem vretenu, izvedli prikaz peke glinenih izdelkov na odprtem ognju, se družili ob pijači in jedači ter izmenjevali izkušnje v glini. Pridite v športnih oblačilih, s seboj pa prinesite obilo dobre volje in kakršenkoli prigrizek. Piknik bo ob vsakem vremenu.

VABLJENI!

Za kakršnekoli informacije sem vam na voljo na GSM 031 938 558, ali na e-mail: marjeta.basa@gmail.com

Objavil: Matej, dne: 11.05.2015