• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Vabilo
Krajevna skupnost Ambrus in kulturno društvo, vas v sodelovanju z drugimi društvi tudi letos vabimo na krajšo kulturno slovesnost, ki se bo odvijala na predvečer in v počastitev državnega in krajevnega praznika, to je v ponedeljek, 24.06.2013, na igrišču v Ambrusu.

Od 18.00 ure dalje bo v prostorih Kulturnega doma Ambrus na ogled razstava keramike, ki so jo v sezoni 2012/2013 izdelali udeleženci ustvarjalnih delavnic z glino, pod vodstvom Marjete Baša, kiparke in unikatne oblikovalke. Razstava bo na ogled do pričetka slovesnosti.

Skozi uradni del slovesnosti, ki se bo pričel ob 20.30 uri, vas bodo tudi tokrat popeljali različni kulturni ustvarjalci, ki vam bodo s svojim znanjem in dobro voljo poskušali ustvariti prijeten in sproščen večer.

Znotraj kulturnega programa bo pozornost namenjena tudi kratki predstavitvi projekta izdelave in postavitve brunarice, ki so se ga z neizmerno zagnanostjo lotili člani športnega društva Ambrus.

Prireditev se bo zaključila s tradicionalnim golažem, tokrat že 23. leto zapored, kjer se boste lahko veselili še dolgo v noč, ter ohranjali in bogatili obstoječe prijateljske vezi in tkali nove.

Lepo vabljeni.

Objavil: Matej, dne: 17.06.2013
Družinska ustvarjalnica
Kulturno društvo Ambrus vas v soboto 18. maja, od 10. do 12. ure, vabi na družinsko ustvarjalno delavnico - skupaj zmoremo več. Podrobnosti se nahajajo v priponki.

Lepo vabljeni.

Objavil: Matej, dne: 05.05.2013
Ambruške čitalnice so se pričele s Cavazzo
Člani Literarne skupine Ambrus smo se na literarnem večeru, konec lanskega leta odločili, da bomo naredili nekaj novega na našem koncu.
Izpeljali smo bralno akcijo, ki je pritegnila tudi nekaj novih članov. Za branje smo izbrali knjigo slovenske pisateljice in publicistke Vesne Milek, z naslovom Cavazza. To je biografija legendarnega slovenskega igralca Borisa Cavazze, ki je to isto soboto prejel Viktorja za življenjsko delo. Knjiga je nekaj časa krožila med bralci, nato pa smo 16. marca priredili literarni večer, ki smo ga poimenovali Ambruške čitalnice. Ne pravijo zaman, da zgodba zaživi vsakič, ko jo nekdo prebere, saj je tisti večer med nami zaživela zgodba o Cavazzovem življenju, vsaj tisti deli, ki jih je delil z nami bralci v svoji biografiji. Zgodba je podana na tak način, da bralcu ne dovoli ostati ravnodušnemu.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 10.04.2013
Likovna sekcija

NAPOVEDNIK

Likovna sekcija vas v letošnjem letu vabi na:
  1. Družinsko ustvarjalno delavnica Skupaj zmoremo več - 18. maj 2013
  2. Začetek nove sezone ustvarjalnih delavnic z glino - 1. oktober 2013
  3. Otroški ex-tempore keramike - 19. in 20. oktober 3012
Več si lahko preberete v pripetem dokumentu.

Objavil: Matej, dne: 09.04.2013
Razstava keramike v Ambrusu
Sobotni večer, 16. marca 2013. Ob 19. uri smo se v likovni sobi kulturnega doma Ambrus množično zbrali na OTVORITVI RAZSTAVE KERAMIKE.

Razstava je tokrat sestavljena iz dveh delov: združuje letno razstavo keramike, katere dela so bila ustvarjena na ustvarjalnih delavnicah z glino v sezoni 2012/13, ter razstavo del, ki so nastala 20. in 21. oktobra 2012 na 3. otroškem EX-temporu keramike v Ambrusu, pod mentorskim vodstvom Marjete Baša, kiparke in unikatne oblikovalke.
V kratkem kulturnem programu je za glasbeno spremljavo poskrbela Špela Zupančič iz Ambrusa, članica Glasbene šole Grosuplje. Strokovno oceno razstave je podala predstavnica JSKD Ivančna Gorica, Simona Zorko, univ. dipl. sociologinja kulture in prof. umetnostne zgodovine.
Razstavljena dela bodo na ogled do vključno 24. junija 2013, pred in po vsaki prireditvi v Kulturnem domu Ambrus ali po dogovoru na tel.: 041 938 558, med 8. in 19. uro.

Objavil: Matej, dne: 09.04.2013