• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Večer Poloninih stezic v Ambrusu
V začetku letošnjega leta se je spisala zgodba izjemne kulturnice Polone Hrovat, ki je bila deset let aktivna članica Kulturnega društva Ambrus. V spomin nanjo in na njeno bogato ustvarjanje smo devetega marca pripravili literarni večer ter se sprehodili po stezicah, ki jih je Polona spletala med ambruškimi kulturniki.

Gregorjevo je imela Polona zelo rada, ob njem pa je zadnja leta kot vodja Literarne skupine redno prirejala različne dogodke. O tem, kdaj bi potekal večer, posvečen njej, tako ni bilo nobenega dvoma. »Na gregorjevo se ptički ženijo ... In v Ambrusu zgodbe pišejo ...« –  tako se je glasil letošnji gregorjev večer. Prav te besede, Polonine besede, pa smo lahko pred tremi leti prebrali na vabilu na literarni večer z naslovom Človek je najboljša zgodba, ki ga je v sodelovanju s Carmen L. Oven pripravila Polona. Večer je, tako kot pred tremi leti, povezovala pisateljica, pripovedovalka in voditeljica Carmen L. Oven, ki je bila Polonina dobra prijateljica.Preberi celotno novico

Objavil: , dne: 23.05.2019
Kultura, ki razveseljuje ambruške otroke

Ambruški kulturniki si vsako leto prizadevamo pripraviti raznolike dogodke za krajana naših vasi in ljudi iz okolice, seveda tudi za najmlajše. Zanje so se v prvih mesecih letošnjega leta zvrstili že trije dogodki – literarni, plesni in ustvarjalni –, različni, a prav vsi prijetni, poučni ter predvsem zabavni.

Ob koncu zimskih počitnic, prvega marca, je Literarna skupina Kulturnega društva Ambrus priredila Pravljični večer za otroke s pravljico Kdo je napravil Vidku srajčico, ki jo je napisal slovenski pisatelj Fran Levstik. Čeprav je Naša mala knjižnica gostila manj otrok kot ponavadi, je bilo vzdušje prav tako prešerno razigrano kot sicer. Sedem otrok - naj se že po številu ve, da smo na pravljičnem večeru –, starih od pet do deset let, je z zanimanjem poslušalo pripoved o Vidku. Dobrosrčni deček, ki kot najmlajši otrok vedno nosi le stare in tanke srajčice, a na koncu s pomočjo živali dobi čisto svojo srajčico, je s svojo skrbjo do narave in živih bitij lahko zgled vsem, tudi odraslim. O tem, kako moramo imeti radi vse, kar nas obdaja, je govorila tudi pesmica, ki so se jo otroci naučili po prebrani pravljici. Nazadnje so si izdelali še ovčke iz volne ali vate – mehke in bele, takšne, kakršna je bila Vidkova nova srajčica. V ustvarjanju so otroci še posebej uživali, nekateri so domov odgnali kar celo ovčjo čredo.
Preberi celotno novico

Objavil: , dne: 23.05.2019
Likovna delavnica
Likovna sekcija KD Ambrus
in
Pavla Jakopič, slikarka

Vas v tednu ljubiteljske kulture prijazno vabita k vpisu
na LIKOVNO DELAVNICO ZA OTROKE IN ODRASLE

Likovno delavnico z naslovom »V GIBANJU« bomo organizirali v likovni učilnici Kulturnega doma Ambrus v soboto, 18. maja 2019 od 9. do 12. ure.
Slikalo se bo z akvareli na trdo podlago.
Udeležba je brezplačna, vendar se je na delavnico potrebno prijaviti do četrtka, 16.5.2019, na tel. 031 274914 ali na e-mail: jakopicpavla @gmail.com, ker je število udeležencev omejeno.
Ves potreben material dobite na sami delavnici.

Vabljeni k vpisu.


Objavil: , dne: 09.05.2019
Pravljični večer


Objavil: , dne: 28.02.2019
Pustno rajanje


Objavil: , dne: 28.02.2019