• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Odplesali so v poletje
Zaskrbljeno pogledovanje v nebo je bilo odveč. Tokrat je bilo vreme naklonjeno članom plesne šole Guapa, ki so svojo zaključno prireditev v soboto, 26. junija, pripravili v Ambrusu. V več kot uro dolgemu šovu so se zbranemu občinstvu predstavili vsi člani, od cicibanov do mladincev. Med drugim smo videli, da je ljubezen igra za dva, kako se peče palačinke in kako se pleše na ul'ci. Prav slednja točka, s katero se je prireditev tudi zaključila, je letos na državnem prvenstvu zasedla 14. mesto. Uspeh je plesalcem dal novega zagona in prepričani smo, da bodo prihodnje leto še boljši. 

Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Dvajsetič ob golažu

Vreme nam je bilo naklonjeno, družba je bila prijetna, dišalo je po golažu, manjkalo ni niti smeha in dobre volje. Tako bi lahko na kratko opisali četrkov večer, večer, ko Krajevna skupnost Ambrus praznuje svoj praznik. V velikem številu smo se kot vsako leto zbrali na igrišču. Kulturno društvo Ambrus je pripravilo pester program, ki ga je povezovala Sonja Bradač. Slavnostna govornika sta bila tokrat predsednik KS Ambrus Ciril Šinkovec in podžupan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad.

Za svoj debitantski nastop (verjamemo, da tudi ne zadnji) so si prav omenjeni večer izbrale članice Mešanega pevskega zbora Ambrus in občinstvu pokazale, kako zvenijo samo ženski glasovi. Poleg njih sta nastopila tudi Mešani pevski zbor in Moški pevski zbor Ambrus. Svoj košček pogače so dodali tudi plesalci in člani taekwondo kluba. V prostorih šole so si obiskovalci lahko ogledali lončarsko razstavo. Uradni del so zaključili mladi harmonikaši Jaka, Miha in Renato. Sledil je nepogrešljivi golaž, ki ne bo manjkal niti prihodnje leto.


Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Novinarska delavnica 2

 Vsi, ki bi se radi pridružili ustvarjanju zbornika ob 20. letnici KD Ambrus, ste lepo vabljeni, da se nam pridružite danes, 21. junija ob 20.30 v dvorani KD Ambrus.


Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Dan plesa PRESTAVLJEN
Zaradi slabega vremena zaključna prireditev Plesne šole Guapa v nedeljo, 20. junija 2010, ODPADE. Ker pa se plesalci ne dajo kar tako, vas lepo vabijo, da se jim na igrišču v Ambrusu pridružite v soboto, 26. junija 2010 ob 18. uri.

Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Novinarske delavnice

Se v tebi skriva raziskovalna žilica? Rad stvari preliješ na papir? Potem si pravi za nas.

Kaj bomo počeli? Ker KD Ambrus prihodnje leto praznuje svojo dvajsetletnico, smo se odločili, da bomo ob tej priložnosti pripravili zbornik. Treba bo pobrskati po arhivu, potrkati na kakšna vrata in še marsikaj zanimivega.

Zakaj? Ker bi radi vsem, ki nas poznajo in tistim, ki nas ne, pokazali, kaj smo v teh letih dosegli, kako smo to dosegli in kaj še bomo.

Kdaj? Prvo srečanje, na katerem se bomo seznanili s projektom in z nekaterimi osnovami novinarskega dela, bo v četrtek, 17. junija 2010 ob 20.30 v dvorani kulturnega doma v Ambrusu.

Vljudno vabljeni!

Barbara Perko

vodja delavnice

 


Objavil: Matej, dne: 20.03.2011